Продукти:
250 гр. брашно
3 яйца
100 мл. слънчогледово олио
180 гр. захар
280 гр. настъргани моркови
1 пакетче бакпулвер
щипка сол
100 гр. шоколадови капки
1 ванилия
Почти всички продукти в тази рецепта са заменени, брашното не е спелта, захарта не е кафява и олиото не е от царевица! Да си знаете, ако решите да го направите, че може и така! Кексът е много сочен и вкусен, както всички следкиши със зеленчуци!
Настържете морковите на ситно ренде. В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер на гъст крем. Към него на струйка излейте олиото. Пресейте брашното с бакпулвера и ванилията. Прибавете ги на порции към течната смес като бъркате с лъжица. Изсипете настърганите моркови и шоколадовите капки. Хомогенизирайте добре кексовата смес. Подмажете с краве масло и набрашнете форма за кекс. Изсипете смесета. Изпечете кекса на 180 гр. в предварително загрята фурна без вентилатор за около 35-40 мин.
Пробавайте за готовност с дървено шишче. Готовият кекс обърнете върху решетка и охладете. Поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко! :) Чаооо!
Рецептата е адаптирана от тук!
Ванче, направих го. Много ми хареса, мек, не много сладък, с една дума перфектен за моят вкус. Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеКатя
Благодаря, Кате!
ИзтриванеРадвам се, че ти е харесал! :)
Wel bedankt voor het recept. Dit ga ik zeker bakken.
ОтговорИзтриванеGroetjes