9.05.2021 г.

Морковен кекс с шоколадови капки - Ciambellone con carote e gocce di cioccolato

 
Продукти:
250 гр. брашно
3 яйца
100 мл. слънчогледово олио
180 гр. захар
280 гр. настъргани моркови
1 пакетче бакпулвер
щипка сол
100 гр. шоколадови капки
1 ванилия


Почти всички продукти в тази рецепта са заменени, брашното не е спелта, захарта не е кафява и олиото не е от царевица! Да си знаете, ако решите да го направите, че може и така! Кексът е много сочен и вкусен, както всички следкиши със зеленчуци! 

 
Настържете морковите на ситно ренде. В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер на гъст крем. Към него на струйка излейте олиото. Пресейте брашното с бакпулвера и ванилията. Прибавете ги на порции към течната смес като бъркате с лъжица. Изсипете настърганите моркови и шоколадовите капки. Хомогенизирайте добре кексовата смес. Подмажете с краве масло и набрашнете форма за кекс. Изсипете смесета. Изпечете кекса на 180 гр. в предварително загрята фурна без вентилатор за около 35-40 мин. 
Пробавайте за готовност с дървено шишче. Готовият кекс обърнете върху решетка и охладете. Поръсете с пудра захар. 
Да ви е сладко! :) Чаооо! 

Рецептата е адаптирана от тук!


 

3 коментара:

  1. Ванче, направих го. Много ми хареса, мек, не много сладък, с една дума перфектен за моят вкус. Благодаря ти!
    Катя

    ОтговорИзтриване
  2. Wel bedankt voor het recept. Dit ga ik zeker bakken.
    Groetjes

    ОтговорИзтриване