10.12.2013 г.
Пилешки гърди с джин, бахар и розмарин
Комбинацията от джин, бахар, розмарин и още чесън и бекон е невероятна! Горещо ви препоръчвам да опитате така приготвени пилешки гърди! Гарантирам ви едно наистина гурме преживяване!
Продукти за 2 порции:
1/2 от пилешки гърди
50 гр. бекон
10 зърна бахар
1 стрък пресен розмарин
1 голяма скилидка чесън
щипка чер пипер
2 глави червен лук
1 к.ч. джин
1 с.л. захар
зехтин
С остър нож направете дълбоки прорези върху месото. Осолете го. Нарежете розмарина и чесъна на ситно. Сукайте 3-4 зърна бахар и заедно с щипка чер пипер ги размесете с розмарина и чесъна. Добавете в тази смес нарязания на малки парченца бекон. Омесете всичко добре и напълнете прорезите на месото. Забучкахте тук там по него зърна бахар. Застелете тавичка с хартия за печене и изсипете 1/2 к.ч. зехтин. Сложете месото вътре и полейте с останалата мазнина. Печете на 180 гр. в предварително загрята фурна 10 мин. Извадете тавата от фурната и добавете нарязания на половинки лук и малки парчета бекон. Полейте месото и лука с джина в който сте разтопили захарта. Довършете печенето за още около 15 мин. Сервитайте топло.
Да ви е сладко! Чаооо!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ванче, така и изглежда! Неописуемо вкусно...
ОтговорИзтриванеПоздрави и да ви е сладко. :)
Благодаря, Гери ...беше сладко, щом моя злоядко яде, че и пита за още :))!
ИзтриванеВпечатлихте ме отново! Благодаря Ви!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Йорданка:)!
ИзтриванеИнтересно предложение, Ив и така красиво стои, че само с очи се храня! Непременно ще опитам :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки!
Много вкусно изглежда Ванче, прииска ми се да се пресегна и да си дръпна чинийката :). Поздрави!
ОтговорИзтриванеНяма чао! Искаме още. Изглежда изумително апетитно.
ОтговорИзтриванеМного интересна комбинация!
ОтговорИзтриванеИ страшно апетитен вид!
Хубава сряда, Ив!
Ваня,отново успя да ме грабнеш окото с толкова атрактивно приготвено пилешко!Ама то красиво,ама то ароматно,че и сосче вълшебно-абе страшна работа си,за пореден път възкликвам!Поздравления,много ми хареса рецептата!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеНикак не се и съмнявам, че ще р супер!
ОтговорИзтриванеО, това ще се опита още тази вечер! Много апетитно, Ивана!
ОтговорИзтриванеА колко красиво стои в чинията, като сочен резен ананас и колко празничен вид има, браво!
Поздрави и прегръдки, мила!
Здравейте,
ОтговорИзтриванеТова отново изглежда толкова вкусна. Също така снимките си заслужават!
поздрави
Щом са горещо препоръчани ... ще се пробват :)
ОтговорИзтриванеЧаооо Ив!
Сърдечна благодарност, момичета за хубавите думи!
ОтговорИзтриванеНадявам се да ви хареса вкуса на печеното!
Хубава и топла вечер!
Е, направо ми "счупи главата", великолепно ястие! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеИв, поздравления за перфектната визия, сигурно е тооолкова вкусно!
ОтговорИзтриванеШедьовър!
ОтговорИзтриванеКога да опитам, Ив, като не мога да отлепя поглед от монитора! Толкова красота, вкус и аромати съчетани в една рецепта! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеПрекрасна идея за пилешко!
ОтговорИзтриване