11.02.2014 г.
Агнешко с пюре от червен лук
Продукти за 2 порции:
400 гр. агнешно месо от плешката, нарязано на малки пържолки
2 моркова
3-4 скилидки чесън
няколко листа салвия
зърна чер пипер
сол
зехтин
1 к.ч. бяло вино
200 мл. зеленчуков бульон
за пюрето:
2 глави червен лук
зехтин
1 бучка (малко по-голяма от орех) краве масло
сол
щипка захар
1 к.ч. бяло вино
В дълбок тиган налейте зехтин и запържете месото по минута-две от всички страни. Залейте с бялото вино и след 2-3 мин. когато алкохола се е изпарил, сложете скилидките чесън, салвията и нарязаните моркови. Подправете със сол и чер пипер и излейте зеленчуковия бульон. Гответе ястието на най-слаб огън докато остане на мазнина.
Докато месото се задушава нарежете лука на полумесеци и го сложете в тенджерка заедно с кравето масло, зехтина и щипка захар. Посолете и задушавайте на слаб огън като през 5-6 мин. наливайте по-малко от бялото вино.
Омекналата и останала на мазнина лучена каша пасирайте докато получите гладко пюре. Сервирайте месото върху канапе от пюре придружено с моркови.
Да ви е сладко:)! Чаооо и хубава вечер!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ау, Ивана, това ще ми хареса много.....! Ама искам още сега едно парченце агнешко, така апетитно изглежда! ще го приготвя за лично ползване, че моите не ядат такова месо, хихи, будали!
ОтговорИзтриванеС усмивка
Мария
Благодаря, Мария! Аз направих две порции, но са само за мен :)...и Роберто такъв будала като твоите :)!
ИзтриванеХубава вечер, Мари!
Колко ми е познато това "направих, ама само за мен". В един отбор сме... ;)
ОтговорИзтриванеА предложението ти, Ванче, е много любопитно. Не бях и чувала за подобно пюре, но защо пък не. :)
Поздрави!
Ив, това би допаднало у дома, ще чакам да намеря прясно агнешко и да пробвам, а това пюренце е много фотогенично! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеМного апетитно изглежда и снимките са чудесни!
ОтговорИзтриванеОткъде го извади това вкусно агнешко посред зима, Ив?! Страхотно изглежда, как добре стои върху това цветно пюре. Поздрави!
ОтговорИзтриванеМалеее Ив ... снимката е като за корица на списание :)
ОтговорИзтриванеТова месце много ми харесва :)
Прегръдки и хубав ден Слънце!
Агнешко и салвия.... и тези апетитни снимки... направо се облизвам, Ваня, представям си колко вкусно е!
ОтговорИзтриванеОбожавам печеното месо със салвия,нооо пюрето тук е трепач! ще го пробвам със сигурност, благодаря, че сподели!
хубава сряда на теб и поздрави :)
Много хубав цвят има това лучено пюре, Ив! Много ми хареса! Записвам за проба.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав ден!
Благодаря ви, момичета!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!