Че какво друго през септември освен смокини, смокини и пак смокини ......и сладкиш с тях, де ......
Продукти:
500 гр. смокини
300 гр. брашно
200 гр. захар
80 гр. стафиди
50 гр. ром
4 яйца
200 гр. сирене ''филаделфия''
1/2 пак. бакпулвер
50 гр. краве масло
50 гр. кафява захар
В купа разбийте яйцата и захарта на пухкав крем. Добавете сиренето и хомогенизирайте сместа добре. Размесете брашното с бакпулвера и на порции го прибавете в яйчената смес. Идва ред на накиснатите за 20 мин. в ром стафиди.
Застелете тава( 24 см. ) с откопчаващ ринг с хартия за печене. На дъното и излейте разтопеното краве масло и поръсете с кафявата захар. Наредете нарязаните смокини по ваш вкус. Излейте кексовата смес отгоре им и изпечете сладкиша на 170 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 45 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче.
Изпеченият сладкиш извадете от фурната и веднага обърнете върху дървена решетка за да се охлади.
Е, това е ....да ви е сладко:)! Чаооо и прекрасен септември!
И аз съм на мнение, че плодовете които ги има в свежия им вид само за малко, трябва да се уважават подобаващо :)
ОтговорИзтриванеОбожавам плодови сладкиши, обожавам смокини, а твоят обърнат сладкиш с това интересно тесто без масло с крема сирене ме изкуши максимално! Разкошен десерт си направила, Ивана!
Поздрави!
За този сладкиш направо хващам самолета и...ще ям, ям, ям, без да мисля за калории :)
ОтговорИзтриванеАз и без самолет ще дотичам:))))Перфектен десерт,Ив!Видът му е повече от красноречив за вкуса му:))!
ОтговорИзтриванеИ тук усещам аромата му... :) Поздрави, Ванче, и да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеОтново някаква прелест при теб :) Много ми хареса, а и тези плодовите сладкиши са ми много любими. Като гледам снимките ти още повече ги заобичвам :) Прегръдки, Ивче!
ОтговорИзтриванеМного вкусно изглежда, както винаги! Чудно предложение отново. Щом има смокини ще е неустоимо вкусно.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ив! :)
От стотици вече десерти,и у нас този е топ-любимият и все още е без конкуренция от първото място.
ОтговорИзтриванеСъс смокини обаче не съм го правила,Ванче,а и ми допада предложението ти за крем сирене в тестото,ще опитам и така.
Хубави почивни дни и на теб и Роби!
Щом си рекла смокини - нека са смокини - и без това са любими - изглежда плътен и вкусен сладкиш, а в хладилника ми се намира известно количество от райския плод...
ОтговорИзтриванеТолкова чаках смокините да излязат на пазара да ги "започна" и съвсем ги забравих , улисана в глупости. Мерси, че напомни, а сладкиша е прекрасен. Просто от най=любимите. И като си помисли човек, че до преди няколко догини не близвах смокиня....глупава работа.Хубав уикенд , Ивана!
ОтговорИзтриванеТолкова е красив! Кат осмокинено слънце е.
ОтговорИзтриванеТази година смокини има, и хинап, наровете ми изглеждат добре. Виж гроздето никак не стана:(
И това не съм го правила ... записвам го на първа линия докато има още смокини :) любими :)
ОтговорИзтриванеХубави септемврийски дни Ив!
Правила съм с праскови,круши,ябълки,дюли,череши,вишни,но не и със смокини и не съм прибавяла сирене...непременно ще го направя тези дни...изглежда невероятен,благодаря за идеята!
ОтговорИзтриванеНевероятен сладкиш
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване