22.08.2016 г.

Салата от зелен боб и печено пуешко месо


Вкусна и диетична рецепта за лек обяд или вечеря! 


Продукти за две порции:
300 гр. пуешки пържоли от бялото месо
400 гр. пресен зелен боб
1 скилидка чесън
щипка магданоз 
1 лимон
сол 
зехтин
 щипка чер пипер 

Почистете зеления боб. Сварете го до омекване в подсолена вода. Прецедете и оставете настрана да се охлади. Изпечете пуешките пържоли на грил тиган. Топли ги овкусете със сол и полейте със струйка зехтин. Нарежете ги на тънки жулиени. В голяма купа изсипете сварения зелен боб, добавете месото, счукана скилидка чесън, сока на един лимон, щипка магданоз, щипка чер пипер и щипка настъргана лимонова кора. Полейте със струйка зехтин и объркайте добре продуктите. Оставете за 30 мин. за да обикнат както се казва продуктите. Поднесете салатата охладена с препечени филийки! 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


4 коментара:

  1. Ваня,
    чудусна лека и много вкусна салата.Идеална за лятото .
    Поздрави и весело и прохладно лято !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Малко остана от лятото, но нека да е хубаво и за теб! :)

      Изтриване