Продукти:
300 гр. паста трофие
150 гр. пушен бекон
10 ореха
100 гр. горгонзола
сол
зехтин
щипка черен пипер
за бешамела:
300 мл. прясно мляко
2 с.л. брашно
50 гр. краве масло
щипка индийско орехче
В голям тиган запържете до хрупкаво бекона нарязан на лентички. Добавете счуканите на едро орехи, щипка чер пипер и нарязаното на парчета сирене, отстранете от огъня.
В тенджерка сложете кравето масло и две с.л. брашно, запържете го за кратко и излейте наведнъж студеното прясно мляко. Започнете веднага да бъркате докато сместа се сгъсти. Подправете с щипка сол и смляно индийско орехче.
В подсолена, вряща вода сварете пастата две минути по-малко от указаното на опаковката време. Прецедете и веднага я прехвърлете в тигана със запържения бекон. Добавете бешамела и объркайте продуктите много добре. Изсипете пастата в удобна тавичка.
Запечете ястието в предварително загрята на 200 гр. фурна за около 10 мин. Не препичайте за да не стане пастата суха. Поднесете топло.
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Богато и вкусно!
ОтговорИзтриванеВсе интересни неща показваш, Ивана :)
Благодаря, Даре!
ИзтриванеРецептата е малко от както казваш ти ''да си оправим холестерола'', но пък затова е толкова вкусна :)!