5.09.2019 г.

Малинов оцет - Aceto di lamponi


Продукти:
500 мл. бял винен оцет
200 гр. малини 
зърна черен пипер по желание

В тенджерка налейте оцета, сложете малините и кипнете сместа. По желание може да добавите зърна черен пипер. Аз не сложих, исках да се усеща само вкуса на малините. Изсипете кипналия оцет заедно с малините в голям буркан. Затворете и приберете на тъмно. След 10 дни прецедете оцета и насипете в бутилки. Използвайте малиновия оцет за подправяне на салати, печени меса или риба! 
Подкиселете се малиново и да ви е сладко :)! Чаооо! 


2 коментара:

  1. Чудесен оцет, но мисля,че ще се получи и само от малини с добавка на малко ябълки.Без бял винен оцет.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам, Ели, може и да се получи! Видях рецептата такава 🙂

      Изтриване