15.09.2019 г.

Мини щрудели със смокини, ябълки и бадеми


Продукти:
1 лист бутер тесто
3-4 смокини
1 ябълка
шепа бадеми
2 бишкоти савоярди 
щипка канела
лимонов сок
1 с.л. кафява захар
пудра захар 




Разстелете бутер тестото. С къдрав диск за рязане на паста нарежете на квадрати. В хаванче сложете бишкотите, една супена лъжица кафява захар и шепа необелени, сурови бадеми. Счукайте всичко на едро. Нарежете смокините на четвъртинки. Обелете и нарежете ябълката на малки парченца. Полейте я с няколо капки лимонов сок и поръсете с щипка канела. 


В средата на всеки квадрат сложете по една чаена лъжичка от бисквитено- 
бадемовата смес.  Отгоре наредете парченца ябълка и резенче смокиня. Съберете краищата на бохчичка.  Наредете ги в тава застлана с хартия за печене. Намажете всяко щруделче с прясно мляко. Изпечете в предварително загрята на 200 гр. фурна за 5 мин. след което намалете фурната на 170 гр. и довършете печенето до приятен загар. Извадете щруделите на решетка и веднага ги поръсете с пудра захар. 
Да ви е сладко! :)! Чаооо! 


1 коментар:

  1. Търся рецепта с бутер тесто и въпреки че тази няма снимка ми грабна окото!
    Благодаря зя интересното предложение!

    ОтговорИзтриване