Продукти:
3 бр. пуешки пържоли
2 яйца
щедра щипка настърган пармезан
3 тънки резана пушен бекон
сол
черен пипер
2 скилидки чесън
розмарин
бяло вино
за картофеното пюре:
500 гр. картофи
бучка краве масло
1 к.ч. прясно мляко
сол
Сложете пържолите между две парчета найлон и ги начукайте. Овкусете със сол и щипка черен пипер. Разбийте две яйца и добавете към тях щедра щипка пармезан. В тиган налейте 2 с.л. зехтин, излейте разбитите яйца и изпържете един омлет. Нережете омлета на 3 ленти. В средата на всяка пържола сложете по парче омлет, а върху него тънко нарязана лента бекон. Завийте на руло и забодете с клечка за зъби.
В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин, пуснете 2 скилидки чесън и клонче розмарин. Добавете пуешките рулца, запържете ги до златист загар и полейте с бялото вино. Налейте 1 к.ч. топла вода, посолете и захлупете съда. Гответе докато руладините останат на мазнина. Сварете картофите, пюрирайте ги още топли, добавете бучка краве масло и прясното мляко. Разбъркайте енергично с вилица докато пюрето стане пухкаво. Сервирайте руладините върху канапе от картофено пюре поляти с мазнината от пърженето им.
Да ви е сладко :)!
Чудни рулца си направила Ванче! Записвам си рецептата. Тъкмо днес купих пуешко филе.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, Мари! ❤
ИзтриванеДа ви е сладко, вкусни са и лесно се правят!❤
Ванче,
ОтговорИзтриванетова лесно и много красиво ястие е чудесно за посрещане на гости.Лесно за приготвяне, но изглежда много красиво.
Поздрави и весело лято !
Ели, права си за гостите, ще си хапнат много вкусно! Посрещала съм свекървата и зълвата с подобно само, че с гарнитура от задушен грах! И в рулцата освен омлета и бекона бях сложила бланширан спанак!
ИзтриванеПоздрави, хубав остатък от лятото!