7.08.2020 г.

Студена салата с октопод, маслини и нахут - Insalata fredda di ceci e polpo



Продукти:
1 октопод около килограм
400 гр. нахут от консерва
100 гр. черни маслини
1 с.л. мариновани каперси
2-3 чери домати 
1 мала глава кромид лук
щипка прясна майорана 
щипка магданоз
сол зехтин
лимонов сок
дафинов лист
черен пипер 


Сварете октопода с 2-3 листенца дафинов лист и 1 с.л. черен пипер на зърна за около 40 мин. Свареният октопод нарежете на малки парчета. Прецедете нахута и го измийте за кратко в студена вода. Сложете го в голяма купа, добавете нарязания октопод, каперсите, маслините, нарязаните домати и лук. Овкусете с щипка прясна майорана, щипка магданоз и щипка черен пипер. Полейте със струйка зехтин, сока на един лимон. Объркайте добре всички продукти. Изсипете в подходяща чиния. Поднесете салатата охладена. 
Да ви е сладко! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар