Продукти:
1 октопод около килограм
400 гр. нахут от консерва
100 гр. черни маслини
1 с.л. мариновани каперси
2-3 чери домати
1 мала глава кромид лук
щипка прясна майорана
щипка магданоз
сол зехтин
лимонов сок
дафинов лист
черен пипер
Сварете октопода с 2-3 листенца дафинов лист и 1 с.л. черен пипер на зърна за около 40 мин. Свареният октопод нарежете на малки парчета. Прецедете нахута и го измийте за кратко в студена вода. Сложете го в голяма купа, добавете нарязания октопод, каперсите, маслините, нарязаните домати и лук. Овкусете с щипка прясна майорана, щипка магданоз и щипка черен пипер. Полейте със струйка зехтин, сока на един лимон. Объркайте добре всички продукти. Изсипете в подходяща чиния. Поднесете салатата охладена.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар