Продукти:
500 гр. крехко телешко месо
350 гр. бамя
2 глави кромид лук
300 гр. смлени домати
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол
зехтин
щипка захар
магданоз
Бланширайте бамята в кипяща подсолена и подкиселена вода за 5 мин. Нарежете лука на ситно. Запържете го до златисто в загрят зехтин и пуснете нарязаното на късчета телешко месо. Запържете докато смени цвета си. Поръсете с 1 ч.л. червен пипер и налейте топла вода около 1 пръст над месото. Оставете месото да къкри около 40 мин. и прибавете смлените домати. Продължете с готвенето докато ястието се сгъсти. Прибавете бамята и гответе още около 10 мин. Подправете с черен пипер и наситнен магданоз.
Яхнийката е много вкусна, да ви е сладко! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар