Продукти:
3 яйца
160 гр. кафява захар
250 гр. брашно
250 мл. течна сметана
1 бакпулвер
3 с.л. слънчогледово олио
3 с.л. какао
1 ванилия
щипка сол
В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте на гъст крем. Излейте на струйка сметаната и олиото. В купа пресейте брашното с бакпулвера, щипка сол и ванилията. Добавете на порции към течната смес и хомогенизирайте добре продуктите. Разделете сместа на две еднакви части. Към едната добавете какаото и 2-3 с.л. сметана за да разредите сместа (от какаото се е посгъстила). Подмажете и набрашнете продълговата форма за кейк. Изсипете смесите като редувате двата цвята. Изпечете кейка на 180 гр. в предварително загрята статична фурна за около 40 мин. или до суха клечка!
Охладете изпечения кейк на решетка.
Да ви е сладко! :)
Добро утро!
ОтговорИзтриванеСметаната готварска подсладена ли е!
Инааче както винаги чудесно изглежда, но и навкус сигурно е чудесен.
Скоро ще го направя.
Поздрави! Яна
Добро утро, Яна!
ИзтриванеДа, сметаната е течна, подсладена!
Благодаря и ще чакам да споделиш!
Поздрави! Хубав празник на Будителите!
На вкус
ОтговорИзтриванеБлагодаря за отговора и пожеланията!
ОтговорИзтриванеИ на теб хубав празник! Яна
PS Всъщност сладкарска сметана, горе съм написала готварска подсладена!