Кебапите са ястия заимствани от ориенталската кухня! Много вкусни, заради топлинната обработка - пържене, задушаване, печене, намират широко приложение в българската кухня и са харесвани от всички! Стомна кебап може да се приготви с агнешко, овнешко или телешко месо!
Продукти:
1 кг. агнешко месо
1 голяма връзка зелен лук
3-4 стръка зелен чесън
1 ч.л. червен пипер
60 гр. краве масло
3-4 малки домата
3 с.л. доматено пюре
щипка смлян черен пипер
ситно нарязан джоджен
щипка наситнен магданоз
В тенджера разтопете кравето масло, прибавете месото нарязано на малки парчета и запържете за кратко. Добаветенаситнения лук и чесън, доматеното пюре и червения пипер. Запържете за 4-5 мин. като бъркате непрекъсното ястието, след което налейте топла вода, колкото да покрие месото. Посолете, овкусете с щипка черен пипер, джоджен, магданоз, пуснете няколко малки доматчета и захлупете съда. Задушете до омекване на месото. Разпределете ятието в глинени гювечета. Запечете до приятен загар на месото.
Кебапът се поднася в съда в който е печен! Рецептата е от много стар учебник по технология на храната!
Много, много вкусна манджа се получи! :)
Очаквах да е в стомна
ОтговорИзтриванеИ се чудех как ще го сготвиш?
Хихи,шегувам се...
А преди това мислех да питам
А преди това мислех да питам:
ОтговорИзтриванеА стомна от къде ли имаш?
И не съм "анонимен".
ОтговорИзтриванеЦонка Станкова ли коментира
Цоне, и аз като тебе се чудех как така стомна 🙂,ама приех, че да си гювечета!
ИзтриванеЕ, тгова вече мога да си приготвя, отсега мляскам:)
ОтговорИзтриване