16.06.2016 г.

Сладкиш с праскови и крема сирене


И да ме питате що толкова много се различават моя и сладкиша от оригиналната рецепта ще ви кажа, че не знам! Моят крем излезе отгоре и покри частично прасковите и маслената поръска. Въпреки това сладкиша е чудесен, много сочен и ароматен от прасковите. Намирам го и красив :)!



Продукти:
за маслената поръска:
40 гр. кафява захар
30 гр. брашно 
30 гр. краве масло
за крема:
220 гр. крема сирене или филаделфия
1 яйце
50 гр. бяла захар
за кексовата смес:
180 гр. кафява захар
180 гр. брашно
120 гр. кисело мляко
60 гр. краве масло
2 яйца
 1 ч.к. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
и още:
3-4 праскови


Първо си пригответе поръската като в купа сложите брашното, захарта и нарязаното на парчета студено краве масло. С ръце намачкайте всико докато получите трохи. Приберете купата в хладилник. 
В друга купа разбийте с телена бъркалка крема сиренето, 1 яйце и 50 гр. захар до хомогенизиране. 
Ще ви трябва още една купа. В нея изсипете захарта, брашното размесено с 1 ч.л. бакпулвер, чукнете двете яйца, добавете киселото мляко с угасената в него сода бикарбонат и разтопеното краве масло. Разбъркайте добре продуктите. НЕ заменяйте кафявата захар с бяла!!!
Застелете форма (22см.) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Първо изсипете кексовата смес и подравнете. Отгоре сложете разбитото крема сирене. Нарежете прасковите на резени и ги подредете сърху сиренето. Най-отгоре поръсете с маслените трохи. Изпечете сладкиша на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 25-30 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Готовият сладкиш поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко и хубав четвъртък от мен :)! Чаоооо! 


6 коментара:

  1. Мисля, че крем сирене и плод са наистина най-любимата ми комбинация. Така че и този сладкиш ми става любим. Поздрави, Ивана !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поздрав и за теб, Мъхче! Благодаря!
      Хубави събота и неделя!

      Изтриване
  2. Всичко тук е вкусно-да се чуди човек кое да избере и да приготви....

    ОтговорИзтриване
  3. Харесвам твоите плодови сладкиши:)

    ОтговорИзтриване
  4. Перфектно изглежда твоя сладкиш! Не съм виждала оригиналната рецепта, но съм убедена, че твоя е по - вкусен от оригинала! Поздрави:)

    ОтговорИзтриване