30.07.2018 г.

Салата с нахут, риба тон и маслини - Insalata di ceci, tonno e olive


Продукти:
1 консерва (400 гр.) нахут
1 консерва риба тон
100 гр. маслини
1 с.л. каперси
глава червен лук
сол
зехтин 
лимон


Прецедете нахута от консервата и го изплакнете със студена вода. Нарежете маслините. В купа сложете нахута, добавете маслините, една супена лъжица мариновани каперси, нарязания лук  и рибата тон. Правила съм и с маринована скумрия става също много вкусно. Подправете салатата с 3 с.л. зехтин, сока и настърганата кора на един био лимон. Поръсете щипка черен пипер. Объркайте добре всички продукти. Хубаво е да направите салатата поне два часа преди консумирането и. 
Да ви е сладко :)! 
Подобни салати може да видите тук:



4 коментара:

  1. Прекрасна салата Ваня, много подходяща за лятото.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Така е, в много топлото време те спасява да не готвиш :)!
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Ванче, не се съмнявам, че салатката е чудесна, но да ти кажа за тиквените кюфтенца. Не съм опитвала по вкусни. Това е моята рецепта. Благодаря ти , че е сподели. Единственото което добавих е чесън и копър.
    Хора, опитайте на Ванчето тиквените кюфтенца.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Кате!
      Радвам се, че кюфтенцата са ти харесали, да ви е сладко :)!
      Поздрави и хубава сряда!

      Изтриване