Продукти:
1 консерва (400 гр.) нахут
1 консерва риба тон
100 гр. маслини
1 с.л. каперси
глава червен лук
сол
зехтин
лимон
Прецедете нахута от консервата и го изплакнете със студена вода. Нарежете маслините. В купа сложете нахута, добавете маслините, една супена лъжица мариновани каперси, нарязания лук и рибата тон. Правила съм и с маринована скумрия става също много вкусно. Подправете салатата с 3 с.л. зехтин, сока и настърганата кора на един био лимон. Поръсете щипка черен пипер. Объркайте добре всички продукти. Хубаво е да направите салатата поне два часа преди консумирането и.
Да ви е сладко :)!
Подобни салати може да видите тук:
Прекрасна салата Ваня, много подходяща за лятото.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеТака е, в много топлото време те спасява да не готвиш :)!
Поздрави!
Ванче, не се съмнявам, че салатката е чудесна, но да ти кажа за тиквените кюфтенца. Не съм опитвала по вкусни. Това е моята рецепта. Благодаря ти , че е сподели. Единственото което добавих е чесън и копър.
ОтговорИзтриванеХора, опитайте на Ванчето тиквените кюфтенца.
Поздрави Катя
Благодаря ти, Кате!
ИзтриванеРадвам се, че кюфтенцата са ти харесали, да ви е сладко :)!
Поздрави и хубава сряда!