Продукти:
3-4 печени червени чушки
2 кренвирша
3-4 домата
1 глава лук
3 яйца
150 гр. сирене
сол
магданоз
черен пипер
зехтин
Опечете и обелете чушките. Почистете семките. Нарежете ги на малки парчета. Наситнете една глава лук. В голям тиган налейте кафяна чашка зехтин. Запържете лука за кратко и добавете кренвиршите нарязани на кръгчета. Продължете да пържите още няколко минути. Следва да прибавите чушките и нарязаните на малки парченца обелени домати. Овкусете с щипка черен пипер и сол. Захлупете съда и гответе зеленчуците около 10 мин. В купа счупете яйцата и сложете натрошеното сирене. Изсипете сместа в тигана, бъркайте докато яйцата се сготвят.
Поднесете миш маша поръсен с нарязан на ситно магданоз и да ви е сладко :)! Чаооо!
Ваня,
ОтговорИзтриванемоята майка правеше навремето по същия начин такова ястие или само сирене и яйца с кренвирши.Става бързо, лесно и е чудесен обяд или вечеря особено през лятото.Блогодяря, че припомни нещо позобравено от минали години.
Поздрави !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеАз никога досега не бях правила, но стана много вкусно и ни хареса! :)
Поздрав!