27.08.2019 г.

Миш маш с кренвирши


Продукти:
3-4 печени червени чушки
2 кренвирша
3-4 домата
1 глава лук
3 яйца
150 гр. сирене
сол
магданоз
черен пипер 
зехтин



Опечете и обелете чушките. Почистете семките. Нарежете ги на малки парчета. Наситнете една глава лук. В голям тиган налейте кафяна чашка зехтин. Запържете лука за кратко и добавете кренвиршите нарязани на кръгчета.  Продължете да пържите още няколко минути. Следва да прибавите чушките и нарязаните на малки  парченца обелени домати. Овкусете с щипка черен пипер и сол. Захлупете съда и гответе зеленчуците около 10 мин. В купа счупете яйцата и сложете натрошеното сирене. Изсипете сместа в тигана, бъркайте докато яйцата се сготвят. 
Поднесете миш маша поръсен с нарязан на ситно магданоз и да ви е сладко :)! Чаооо! 


2 коментара:

  1. Ваня,
    моята майка правеше навремето по същия начин такова ястие или само сирене и яйца с кренвирши.Става бързо, лесно и е чудесен обяд или вечеря особено през лятото.Блогодяря, че припомни нещо позобравено от минали години.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Аз никога досега не бях правила, но стана много вкусно и ни хареса! :)
      Поздрав!

      Изтриване