Продукти:
3-4 бр. печени червени чушки
100 гр. пармезан
1 яйце
1.2 глава лук
1 скилидка чесън
1 филия бял, сух хляб
2-3 с.л. галета
щипка копър
щипка магданоз
щипка черен пипер
сол
олио за пържене
Мисля, че тези кюфтенца ще станат много вкусни и с бяло саламурено сирене. Впрочем с всяко сирене!
Изпечете чушките. Обелете ги , почистете от семките. С голям нож ги накълцайте на много дребни парченца. Към тях добавете счукана скилидка чесън, нарязана на много ситно половин глава лук, настъргания пармезан, яйцето, окусете със сол, магданоз, копър, черен пипер. Сложете галетата и натрошения изцеден от водата хляб. Омесете продуктите. Приберете купата със сместа в хладилник и оставете за 2 часа.
От охладената смес направете малки кюфтенца, оваляйте ги в брашно и изпържете в загрята мазнина до приятен златист цвят. Поднесете с подлучено кисело мляко или с таратор!
Да ви е сладко :)! Чаоооо!
Интересна идея Ваня, чудесни кюфтета са се получили .Взаимствам рецептата за проба.
ОтговорИзтриванеЛек и спорен ден !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеОпитай ги, рецептата търпи много вариации!
Хубава сряда!