6.08.2019 г.

Кекс Жираф-Ciambella Giraffa


Представете си, че има и жирафи със зелена шарка, е този кекс е кръстен на тях! С любимия ми ментов аромат, премесен в лека ванилова нотка, мек, пухкав и много красив! 


Продукти:
3 яйца
280 гр. брашно
160 гр. захар
150 гр. кисело мляко
50 мл. слънчогледово олио
50 мл. сироп от мента
1/2 от пакетче бакпулвер
1 ванилия
какао 



В купа счупете яйцата. Добавете захарта и разбийте с миксер до гъст крем. От брашното си отделете 30 гр.  Останалото 250 гр. смесете  с ванилията и бакпулвера. Добавете го на порции към течната смес. Налейте на струйка олиото и добавете киселото мляко. Хомогенизирайте сместа. Разделете я наполовина. Към едната част налейте ментовия сироп  и прибавете отделеното брашно. Хомогенизирайте до наситен зелен цвят. 


Подмажете с олио и посипете с брашно кръгла форма за кекс. Започнете да изсипвате първо от жълтата смес, поръсете обилно с какао и продължете така със зелена смес. Върху последния ред не се ръси какао. Изпечете кекса в предварително загрята фурна с вентилатор за 30 мин. Внимавайте да не го препечете, защото ще стане сух! 
Извадете готовия кекс от фурната, изчакайте 5 мин. и освободете от формата. Охладете на решетка! 
Да ви е сладко :)! Чаоооо! 
Рецептата с от тук!



13 коментара:

  1. Много, много красив кекс, страхотно и нетрадиционно предложение.Записвам рецептата, при повод непременно ще я опитам.
    Поздрав сърдечен !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Поздрав и да ти е сладко когато го направиш! :)

      Изтриване
  2. И чашката в тон с кекса :) Страхотен изглежда и много пухкав.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле, благодаря ти!
      Такъв е наистина, пухкав и красив! :)

      Изтриване
  3. Прекрасни цветове! Сигурна съм, че и вкусът му е прекрасен! Много ми хареса! Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сонче, благодаря ти, мила! :)
      Ще се радвам да го видя и в твое изпълнение!
      Прегръдки!

      Изтриване
  4. Какъв красив сладкиш е това. Благодаря за рецептата.
    Снимката е успешна и с красиви цветове.
    Поздрави,
    Ymme

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря за рецептата,Ив.в момента се пече :*
    Хубава вечер и прегръдки

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасен! Много нежен. Направо се влюбих в него.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Вале!
      Сигурна съм, че ще ти хареса и на вкус! :)

      Изтриване