14.05.2020 г.

Печено картофено руло със спанак и шунка-Rotolo di patate al forno


Продукти:
500 гр. картофи
300 гр. спанак
2 яйца
2 - 3 парчета шунка тънко нарязана
100 гр. пармезан
50 гр. кашкавал
скилидка чесън
черен пипер
сол
зехтин


Рулото се прави много бързо и е много вкусно. Настържете картофите на по-едро ренде. Овкусете ги със сол, щипка черен пипер. Добавете настъргания пармезан и две яйца. Объркайте добре продуктите. Застелете тава с хартия за печене. Изсипете картофената смес и с вилица оформете правоъгълник. Изпечете картофения блат на 180 гр. до приятен загар или около 25 мин. Когато прочетох рецептата си помислих, че картофите може да останат сурови. Изпекоха се много добре. Не препичайте блата много за да не се начупи при навиването.  Докато блата се пече налейте зехтин в тиганче и сложете нарязания суров спанак. Посолете леко, добавете цяла скилидка чесън и задушете докато спанака остане на мазнина. Отстранете скилидката чесън. Извадете готовия блат от фурната. Наредете върху него  спанака, поръсете с настърган кашкавал и  сложете 2-3 тънко нарязани парчета шунка. С помощта на хартията завийте на руло. 


Нарежете рулото на големи парчета и поднесете със салата по желание! 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


2 коментара:

  1. Аз това руло не бих го делила с други хора така като го гледам. Сядам си някъде и си го хапвам най-егоистично сам самичка :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И няма да сбъркаш, щото стана много вкусно :)!
      Благодаря, Светле!

      Изтриване