10.06.2020 г.

Фокача с тиквички на тиган - Focaccia in padella con zucchine


Вкусна стана, спор няма и добре се  представи за снимките вижда се, ама много работа покрай един залък фокача падна! Пишеше лесно става и бързо, вкусна е, заслужава си! Хубаво ама един час да тръскаш тиган и да обръщаш 100 гр. питка не ми се видя нито лесно, нито бързо! И после като видях Роберто как я сгъна на един залък ми прималя! Че те такива работи се ядат бавно и с респект към положения труд! Както и да е, радвам се, че му хареса! Ако решите да опитата тази е рецептата, а я видях тук!  Не съм я спазила точно, сложих малко повече брашно и по малко тиквичка, че ми се видя много чорбяно тестото! 


Продукти:
140 гр. брашно
3 гр. мая от кубче
100 гр. настъргана тиквичка
50 гр. сирене тип филаделфия
80 мл. вода
 по-голяма щипка сол 
по-малка щипка захар 



И започваме! В купа пресейте брашното с щипка сол. В топлата вода разтворете маята с щипка захар. Излейте при брашното и замесете меко тесто. Когато е добре хомогенизирано прибавете настърганата, леко посолена и изстискана от вода тиквичка и сиренето. Объркайте добре. Изрежете си два диска от хартия за печене с диаметъра на тигана 28 см. в който ще печете фокачата. Намажете дъното на тигана със зехтин  и поставете единия диск след което сложете тестото и с помоща на вилица разстелете на плоска питка. Покрийте с другия диск хартия леко намаслен. Сложете капак и оставете фокачата на мира за 30 мин. Моята печка е с газови котлони, а за елекртически печете на слаб огън. Сложете тигана на котлона и оставете за 5-10 мин. да се пече. След което обърнете на капака и после леко плъзнете фокачата в тигана да се изпече и от другата страна. Печете пак толкова минути и пак обръщане и тръскане и  така докато се изпече! Вече готова  прехвърлете на решетка да се поохлади! 
И хапнете! Да ви е сладко! :) 


Няма коментари:

Публикуване на коментар