27.06.2020 г.

Пилешки гърди в млечен сос от тиквички и къри


Вкусно стана това пилешко, лесно  и бързо!
 Май, че по-бързо от това коя снимка да реша да сложа, червената или шарената! 


Продукти за две порции:
400 гр. пилешки гърди
1 тиквичка
1 малка глава лук 
200 мл. прясно мляко
брашно
къри  (по желание)
зехтин
сол
черен пипер

Нарежете месото на жулиени. Поръсете обилно с брашно. Наситнете лука, а тиквичката нарежете на парчета. Няма значение как, после ще се пасира. Загрейте в тиган една кафяна чашка зехтин. Пуснете лука и тиквичката и запържете за 5 мин. Добавете набрашнените пилешки жулиени, запържете отново за кратко разбърквайки. Налейте 1 к.ч. топла вода, захлупете съда и оставете ястието да къкри докато месото омекне. Налейте прясното мляко, овкусете с 1 ч.л. къри, ако не ви харесва може и без него и щипка черен пипер. Сгъстете соса като разбърквате от време на време. Отстранете готовото ястие от котлона. Извадете месото, а соса пасирайте. Наредете пилешките жилиени  в чинии и полейте с пасирания млечен сос. Поднесете с варен бял ориз или картофено пюре! 
Да ви е сладко! :) 



Няма коментари:

Публикуване на коментар