27.02.2021 г.

Гризини с квас и сусам - Grissini al sesamo con esubero lievito madre


Продукти:
200 гр. бяло брашно
140 гр. остатъчен квас 
25 мл. зехтин
1 ч.л. мед
7 гр. сол
2 с.л. сусам 
110 мл. вода 


В купата на планетарния мисер излейте хладката вода, добавете остатъчния квас и 1 ч.л. мед. Разбъркайте с дървена лъжица докато кваса се разтвори във водата. Прибавете пресятото брашно и зехтина, включете миксера да измеси до хомогеност след което добавете 2 с.л. сусам и солта. Включете отново миксера и месете тестото 10 мин. 


Измесеното тесто оставете в купата, покрито с парче найлон за два часа. Трябава само да се отпусне, не да втаса. Набрашнете плота  на който ще  работите. Разточете тестото на голям правоъгълник с дебелина 2-3 мм. С нож нарежете дълги ленти с ширина 1,5 см. Наредете лентите в тава застлана с хартия за печене. Може да ги усучете. Намажете ги с прясно мляко и поръсете със сусам. 


Оставете гризините за 1 час на стайна температура  и след това изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 15 мин. или до приятен загар. 
Хрупкави и много приятени на вкус! Да ви е сладко! :) 

Рецептата е от тук!


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар