28.05.2021 г.

Панирани пилешки гърди с артишок


В края на сезона за артишок ви предлагам една вкусна рецепта! Имаме си в къщи около двайсетина корена, стигат ни доволно! Рядко публикувам рецепти с артишок, макар да готвя често в сезона му.  Не се представя много добре на снимка и който не е опитвал едва ли ще рискува да си сготви! Надявам се снимките ми на тази рецепта да не ви разочароват и се види колко вкусно е ястието! 


Продукти:
1 комлпект пилешки гърди
6 артишока 
50 мл. бяло вино
щедра щипка магданоз
чесън 
сол
зехтин
черен пипер
брашно 




Нарежете пилешките гърди на дебели жулиени. Набрашнете ги добре. Загрейте 100 мл. слънчогледово олио и изпържете месото до златист загар. Извадете на салфетка за да се отцеди излишната мазнина. Почистете артишока от дебелите външни листа, срежете го през средата и след това на две половинки. Премахнете мъха в основата на всяка половинка. Нарежете половинките на тънки резани. Сложете ги в купа със студена вода и лимонов сок за 10 мин. 


В тиган загрейте 50 мл. зехтин, сложете 2-3 цели скилидки чесън и щедра щипка магданоз. Добавете артишока, полейте с 50 мл. бяло вино и 50 мл. топла вода, сол. Захлупете съда и гответе докато зеленчука омекне. Когато е готов сложете панираните пилешки гърди
 и овкусете с щипка черен пипер. Налейте още 50 мл. топла вода и гответе ястието докато остане на мазнина. Уверявам си, че е много вкусно! 
Да ви е сладко :)! 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар