Може пък да ви хареса лука изпечен по този начин ! Стана невероятен на вкус , сладък и леко хрупкав ! Опитайте за да разберете !
Продукти :
3 глави лук
2 белтъка
около 500 гр. сол
риган или друга подправка по ваш вкус
зехтин
балсамов оцет ( тук липсва , щото беше свършил :)
Слагате в белтъците щипка сол и разбивате с миксер на твърд сняг. Прибавяте останалата сол и хомогенизирате добре сместа . Изсипвате я в продълговата форма за кекс . Измивате лука и го подсушавате . Без да го белите го сложете на разтояние един от друг във формата като го притиснете леко към дъното . С помощта на нож или лъжица ( както ви е удобно ) покрийте главите лук да заприличат на снежни топки .
Загрейте фурната на 200 гр. и печете 1 час . Извадете формата , счупете с дървено чукче кората и извадете главите лук . Почистете от люспите , разрежете ги на две половини , посолете , овкусете с подправки и тънка струйка зехтин .
Да ви е сладко :) !
Ехе, като го подкара тоя лук, Ивче, само ме удивяваш:) Много интересна и несъмнено вкусна идея!
ОтговорИзтриванеЕ, така не бях виждала да се пече лук! Страхотно, то си е деликатес! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеВсеки ден си казвам - Я, да видя, какво вкусно нещо е сготвила Ив!
ОтговорИзтриване/ и почвам да преглъщам!/
Ще бъда кратка - обичам лук! И чесън също.
Хубав ден!
Интересно предложение. Не съм опитвала печен лук. Всъщност единствено съм яла чесън и определено ми допада сладкия му вкус. Предполагам и лука ще е много вкусен.
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятен уикенд!
Ще ми хареса, щом е от теб, всичко ми харесва:) Забелязала съм колко бързо изчезва от тавата, когато съм поставила лук при някакво месо например, така, че със сигурност твоята идея е страхотна, още повече, че е много интересна и различна. Поздрави!
ОтговорИзтриванеТака лук не съм пекла, Ив, но съм сигурна, че ще ми хареса. Интересно ми звучи и любителят на лук в мен направо ми крещи да го направя :) Скоро ще е. Поздрави и прегръдки, мила! Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриване