И след рецептата за талиатели със салца от черен трюфел идва ред на ризото с тях ! Във вкуса на трюфела или се влюбваш от пръв поглед или не го понасяш . При мен беше любов na prima vista :) !
Рецептата е от тук , като съобразих пропорциите от продукти за две порции .
Продукти :
8 с.л ориз
1 малка прясна наденица
1 лукче ''шарлот''
1 скилидка чесън
2 ч.л. салца от черен трюфел
2 с.л. настърган пармезан
1 к.ч. бяло вино
около 1 л. зеленчуков бульон
зехтин
В дълбок тиган налейте чашка зехтин , сложете ситно нарязания лук и чесън и ги запържете леко . Прибавете раздробената наденичка и когато леко смени цвета си налейте виното . Изчакайте няколко мин. да се поизпари алкохола, изсипете ориза и пържете като бъркате непрекъснато 5-6 мин. Започнете да наливате от бульона по черпак и когато течноста се поеме от ориза налейте пак . Така докато сварите ориза до желаната от вас твърдост . Изключете котлона , добавете салцата и пармезана и разбъркайте ризотото . Сервирайте веднага . Да ви е сладко !
От мен чаоооо и хубави почивни дни :) !
Ванче, май те е омагьосал този трюфел и смело експериментираш с него. Чудесно ризото! Изглежда страшно добре, за вкуса ще се доверя на теб.
ОтговорИзтриванеПоздрави! :)
Благодаря ,Гери ! Наистина ми харесва и докато не свърши бурканчето ще ви тормозя с такива рецепти :)) !
ИзтриванеПоздрав и хубав уикенд !
Ивче, не съм опитвала трюфел :)
ОтговорИзтриванеНо ризотото изглежда чудесно !
Хубав уикенд!
Благодаря ,Дани !
ИзтриванеХубав уикенд и на теб !
Мога само да гадая за вкуса на трюфела, но ризотото е станало страхотно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,Траянче :) ! Хубави събота и неделя !
ИзтриванеКоето би трябвало да ми напомни, че забравям да се оглеждам по рафтовете на магазините за него. Мисля, че и аз ще се влюбя- изглежда доста привлекателно. А какво казва за него злоядия Роби?;)Ако на него му допада, няма как на нас да не хареса!
ОтговорИзтриванеПрегръдка Ивана!
Аааа Роби тук първи подава чинията :) ! Харесва му и паста и ризото , а за бъркани яйца с трюфел душа дава :) !
ИзтриванеПрегръдка ,Мъхче и хубав уикенд !
Салцата от трюфел определено ме заинтригува. Трябва да се намери начин и да се опита :) А за това ризото и аз бих подала първа чинийката :)
ОтговорИзтриванеИв, със сигурност е страхотно! След като опитах първо рецептата ти за талятели идва ред и на ризотото :)) И моята нова любов се нарича салца от черен трюфел :), благодарение на теб! Благодаря ти, мила! Прегръдки и хубав ден!
ОтговорИзтриване