Вие може да си го наречете със звучното нашенско запеканка, аз предпочетох да запазя френското клафути видяно е италианското кулинарно сп. ''Cucina moderna''!
Продукти за 2 порции:
200 гр. бяло пилешко месо
250 гр. картофи
2 яйца
250 мл. прясно мляко
2 ч.л. брашно
пресен магданоз
стрък пресен майоран
сол
зехтин
чер пипер
Нарежете месото на жулиени. Запържете го в малко зехтин за 3-4 мин. Обелете и нарежете картофите на кубчета. Сварете ги за 5 мин. в подсолена вода. Изсипете картофите и месото в тавичка. В купа разбийте яйцата, прясното мляко и брашното. Подправете с нарязаните на ситно зелени подправки и щипка чер пипер. Излейте сместа в тавата и изпечете ястието на 190 гр. за около 20 мин.
Да ви е сладко :)! Чаооо!
Наречи го както искаш. Ние ще си знаем, че пак ще се облизваме като отворим тази страница.
ОтговорИзтриванеПък и снимките са много апетитни. прегръдки, Ивана!
Благодаря, Мъхче! Надявам се винаги да ти е вкусно при мен!
ИзтриванеПрегръдка с лека завист за снега :)!
Оооо вкусноо, нареждам се с чинийката!!
ОтговорИзтриванеГотово, Вили и за теб има :)
ИзтриванеОх, че вкусно, нямам търпение да пробвам! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеДа кажеш дали ти е харесало :)!
ИзтриванеПрегръдка, Павлинка!
Ив,
ОтговорИзтриванеимах останало сварено телешко месо и тъкмо се чудех как да го оползотворя.
Твоето клафути ми дойде като по поръчка - бързо, лесно и уникално вкусно!
Благодаря ти за чудесната идея и рецепта!
Може да погледнеш при мене как се получи:
http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2016/01/clafoutis-mit-rindfleisch-und-kartoffeln.html
Прегръдки и сладки сънища!
Excelente receta me encanta su dorado,abrazos
ОтговорИзтриване