15.01.2016 г.

Клафути с пиле и картофи


Вие може да си го наречете със звучното  нашенско запеканка, аз предпочетох да запазя френското клафути видяно е италианското кулинарно сп. ''Cucina moderna''! 

Продукти за 2 порции:
200  гр. бяло пилешко месо
250 гр. картофи
2 яйца
250 мл. прясно мляко
2 ч.л. брашно
пресен магданоз
стрък пресен майоран
сол 
зехтин 
чер пипер

Нарежете месото на жулиени. Запържете го в малко зехтин за 3-4 мин. Обелете и нарежете картофите на кубчета. Сварете ги за 5 мин. в подсолена вода. Изсипете картофите и месото в тавичка. В купа разбийте яйцата, прясното мляко и брашното. Подправете с нарязаните на ситно зелени подправки и щипка чер пипер. Излейте сместа в тавата и изпечете ястието на 190 гр. за около 20 мин. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 



8 коментара:

  1. Наречи го както искаш. Ние ще си знаем, че пак ще се облизваме като отворим тази страница.
    Пък и снимките са много апетитни. прегръдки, Ивана!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мъхче! Надявам се винаги да ти е вкусно при мен!
      Прегръдка с лека завист за снега :)!

      Изтриване
  2. Ох, че вкусно, нямам търпение да пробвам! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да кажеш дали ти е харесало :)!
      Прегръдка, Павлинка!

      Изтриване
  3. Ив,
    имах останало сварено телешко месо и тъкмо се чудех как да го оползотворя.
    Твоето клафути ми дойде като по поръчка - бързо, лесно и уникално вкусно!
    Благодаря ти за чудесната идея и рецепта!
    Може да погледнеш при мене как се получи:
    http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2016/01/clafoutis-mit-rindfleisch-und-kartoffeln.html
    Прегръдки и сладки сънища!

    ОтговорИзтриване