Вторият брой на първото българско електронно списание за кулинария SOintoFOOD вече се разпространява в мрежата! Скромното ми участие се изчерпва с две сърцати рецепти за предстоящия празник на влюбените!
Благодаря Мария ,Гери за любезната покана! За мен е чест и огромно удоволствие да бъда част от красивото и пълно с вкусни рецепти списание! Бъдете здрави, момичета!
Продукти:
за блата:
4 яйца
4 с.л. захар
3 с.л. брашно
1 с.л. какао (с връх)
1 с.л. олио
1 ампула портокалова есенция
за крема:
150 гр. маскарпоне
100 гр. течна сметана за разбиване
2 с.л. портокалов сок
2 с.л. пудра захар
Разбийте яйцата и захарта на пухкава пяна.Добавете брашното, пресятото какао и 1 с.л. олио. Ароматизирайте с 1 ампула портокалова есенция. Бъркайте сместа до хомогенизиране от долу на горе. Застелете голяма тава (ползвах тази на печката) с хартия за печене. Изсипете кексовата смес и изпечете блата на 200 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 8 мин. Извадете го и охладете.
Охладеният блат нарежете с формички сърца с различна големина.
За крема разбойте маскарпонето с пудрата захар и портокаловия сок. В друга купа разбийте сметаната на пяна. Добавете я на порции към маскарпонето. Слепете сърцата с готовия крем като започнете от най-голямото. Готовите тортички поръсете с пудра захат и украсете с оцветени захарни сърчица или по ваш вкус.
Поднесете десерта с чаша шампанско!
Наздраве за Любовта!
Ив, страхотни рецепти предлагаш и в хармония с празниците! Прегръдки!Честити публикации и с пожелания за много нови!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Игличе!
ИзтриванеХубави празници на любовта и виното ти желая! :)
Прегръдка!
Ивче, чудесно е участието ти!
ОтговорИзтриванеМного красиви и със сигурност, вкусни!
Хубав празник от мен и на виното, и на любовта, без която
не можем :)
Прегръдки!
Много благодаря за хубавите думи, Дани!
ИзтриванеМного хубаво това .. любовта без която не можем и вярно :)!
Прегръдка и хубав празник!
Великолепно представяне ,Ивана!Както винаги си перфектна!Поздрави!:)
ОтговорИзтриванеСтрахотно ефектен десерт,Ваня,празничен и вкусен,и блатът се е получил много фин,поздравявам те за представянето!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,
ОтговорИзтриванеМиленка,
Роси!
Прегръдки, дами и хубав празник!