Продукти:
2 малки скумрии
4 артишока
1-2 моркова
1 глава лук
2 картофа
шепа черни и зелени маслини
1-2 скилидки чесън
щипка чер пипер
щипка майоран
1 к.ч. бяло вино
1 к.ч. зехтин
200 мл. зеленчуков бульон
сол
Почистете рибата. Посолете я леко и овкусете с млян черен пипер. В голям тиган налейте зехтин сложете обелените скилидки чесън и рибата. Захлупете съда и задушете за около 4-5 мин. Полейте с бялото вино, изчакайте още 2-3 мин. да се изпари алкохола и отстранете съда от огъня. В плитка, дълбока тенджера излейте малко зехтин. Сложете нарязания на полумесеци лук и почистените и нарязани на едри парчета моркови. Запържете за 5 мин. Добавете почистения и нарязан на половинки артишок. Излейте 1 к.ч. зеленчуков бульон или топла вода и оставете зеленчуците да поврат 7-8 мин. Добавете нарязаните на четвъртинки картофи. Овкусете с щипка чер пипер и майоран. Налейте още 1 к.ч. бульон и гответе зеленчуците докато картофите омекнат. Щом картофите са готови прехвърлете рибата при зеленчуците, добавете маслините и довършете готвенето за още 10 мин.
Да ви е сладко :)! Чаоооо!
И аз приготвям риба със зеленчуци(е, не точно тези) и знам колко е вкусно! С удоволствие ще пробвам твоето предложение!
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Ив!
Благодаря, Тили! Надяван се да ти хареса, на мен скумрията ми е една от любимите риби и намеря ли интересна рецепта винаги опитвам :)!
ИзтриванеПрегръдка, мила и хубав петък!
Великолепна рецепта с любимата ми скумрийка!Поздрави и прегръдки,Ивана:)!
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение Ваня.Ще изпробвам да направя твоята рецепта, когато има на пазара артишок.Прекрасно и много вкусно.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Миленка,
ОтговорИзтриванеЕли,
благодаря ви! Ще се радвам да опитате рецептата точно с тези зеленчуци!
Хубав уикенд! :)