Общото впечатление за вкуса на тази торта се изчерпва с обяснението, че хапвате бутерки с извара и тук-там за разкош схрусквате пушена шунка с парченца тиквички! Поднесете като студено предястие или лека вечеря в компанията на зелена салатка!
Продукти за тавичка с размер 11/35 см.:
лист бутер тесто около 200 гр.
200 гр. сирене ''Филаделфия''
2 яйца
100 гр. тънки резени пушена шунка
1 тиквичка
щипка чер пипер
Изрежете листа бутер тесто според формата на тавичката, като предвидите високи бордове! Ако ползвате кръгла тава да бъде с размер 20 см. В купа смесете сиренето, двете яйца и овкусете с щипка чер пипер и сол. Надупчете с вилица дъното на тестото в тавата. Изсипете плънката. Върху всеки резен шунка сложете лента от тънко нарязана и леко осолена тиквичка. Завийте на руло. Разположете всяко рулце (ако е по-високо от тавата срежете го на две) по ваш вкус върху плънката. Тя е течна, но при печенето се сгъстява достатъчно. Изпечете бутер тортата на 200 гр. за 5 мин. в предварително загрята фурна с вентилатор, след което намалете на 170 гр. и довършете печенето.
Охладете на решетка и ...
Да ви е сладко :) ! Чаоооо!
Ваня,
ОтговорИзтриванечудесна бутер тарта с тиквички.Идеално предложение за забързаното ни ежедневие.Изглежда много красиво, а и вкусно .
Поздрави !