27.03.2020 г.

Мусака с моркови, грах и картофи


Продукти:
7-8 бр. моркови
2 картофа
200 гр. грах
 1 к.ч. доматено пюре
щипка черен пипер
магданоз
сол 
1 к.ч. зехтин
 за заливката:
350 мл. прясно мляко
2 с.л. брашно
2 жълтъка
50 гр. краве масло 



Нарежете морковите на кубчета. Сложете ги в тенджерка, налейте 1 кафяна чашка зехтин и задушете за 5-6 мин. Добавете нарязаните на кубчета картофи и граха. Овкусете с щипка черен пипер и щедра щипка нарязан магданоз. Объркайте добре зеленчуците и изсипете в тавичка. Размийте доматеното пюре с чашка топла вода. Излейте го в тавичката. Течноста трябва  да покрива зеленчуците. Изпечете мусаката докато остане на мазнина. 
За заливката разтопете кравето масло в тенджерка. Запържете за кратко 2 с.л. брашно и налейте прясното мляко. Бъркайте докато бешамела се сгъсти. Отдръпнете съда от котлона и добавете двата жълтъка като бъркате енергично. Изсипете
 заливката върху мусаката и изпечете до приятен загар. Мусаката е много вкусна, а рецептата е от едно малко книжле ''Зимна кухня''! 
Да ви е сладко! Чаооо! :) 


Няма коментари:

Публикуване на коментар