1.04.2020 г.

Гъбена чорба с жито




Продукти:
200 гр. гъби
1 картоф
1 морков
1 стрък селъри
1 глава лук
50 гр. жито
зехтин 
сол
магданоз
чубрица


Измийте житото, сложете го в тенджерка, налейте вода и сварете за около 25 мин. Нарежете гъбите, лука , морковите и селърито. В тенджера загрейте една кафяна чашка зехтин. Сложете нарязаните лук, морков и селъри. Запържете за кратко и добавете гъбите и картофите нарязани на кубчета. Излейте около литър вода. Посолете и варете супата до омекване на зеленчуците. Малко преди да я свалите от огъня добавете житото заедно с течноста от варенето.  Готовата супа овкусете с щипка черен пипер, магданоз и чубрица. 
Да ви е сладко! :) Чаооо! 


4 коментара:

  1. Ваня,
    прекрасно постно предложение за Великия пост.Какво по - хубаво от една постна сгряваща супа в това студено време ! Имам перлен ечемик и ще изпробвам да я направя с него.Благодаря за интересната, лесна и вкусна идея.
    Поздрави и спорна седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Чудеснае, Ив! От доста време насам заменям често ориза в рецептите с жито и се получава добре. Разбира се, някои хора може и да не одобрят такива експерименти, но на мен и децата допада. Така, че тази супичка със сигурност ще ни впечатли. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате! Опитайте, ще ви хареса! :)
      Прегръдка и се пазете! <3

      Изтриване