Продукти:
300-350 гр. гъби
1 глава лук
1 морков
стрък целина
1 домат
2-3 с л. просо
зехтин
сол
чубрица
магданоз
Гъбена чорба кой не знае да прави, лека и вкусна в разгара на летните дни, разхлаждаща с кубче лед! Предлагам ви да опитате с просо, вместо традиционото ориз или фиде!
Нарежете лука, моркова и целината на кубчета, загрейте мазнината и запържете зеленчуците. Прибавете гъбите, налейте около литър топла вода. Варете чорбата десетина минути след което прибавете обеления и нарязан на кубчета домат. Оставете да поври малко, прибавете просото и доварете до готовност. Готовата чорба подправете с щипка чубрица и магданоз!
Да ви е сладко и хладно днес! :) Чаоооо!
Няма коментари:
Публикуване на коментар