27.06.2024 г.

Свински каренца с лук


Продукти:
10 бр. тънко нарязани свински каренца (от рибицата)
3-4 глави кромид лук
сол 
зехтин
слънчогледово олио
черен пипер
риган 
бяло вино
брашно



В тиган загрейте слънчогледовото олио. Овкусете със сол и черен пипер каренцата. Набрашнете ги и изпържете за кратко в мазнината. В същата мазнина изпържете нарязания на полумесеци лук. Прецедете от мазнината. В чист тиган налейте чашка зехтин. Сложете половината от изпържения лук, наредете отгоре месото и покрийте с останалия лук. Полейте с чашка бяло вино, ръснете смлян риган и захлупете съда. Гответе ястието  на слаб до умерен огън  около 20 мин. 
Сервирайте с гарнитура по ваш вкус! 
Да ви е сладко! :) Чаооо! 



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар