23.02.2019 г.

Италианско предястие - Antipasto italiano


Продукти:
 за тестото:
200 гр. брашно
90 гр. краве масло
1 жълтък
6 с.л. студена вода
 щипка сол
за гарниране:
маринован артишок
люти камбички с риба тон
малки моцарелки
мариновани лукчета
тънко нарязан салам и прошуто
пекорино или сирене по ваш вкус
маслини 


В купа пресейте брашното с щипка сол. Добавете един жълтък, 6 с.л. студена вода и 90 гр. нарязано на парчета краве масло. Омесете меко тесто. Загънете го в парче домакински найлон и приберете в хладилник за един час. Охладеното тесто разточете на голям правоъгълник. Прехвърлете го с помощта на точилка  в тавичка с размер 11/35 см. Притиснете хубаво към стените и надупчете дъното с вилица. Тък като в тестото няма набухвател не е необходимо да го притискаме с нищо, не се надига при печенето. Изпечете в предварително загрята на 180 гр. фурна до приятен загар. 



Освободете тестяната черупка от формата. Изчакайте да се охлади преди да гарнирате  с изброените по-горе  продукти или по ваш вкус. 
Да ви е сладко:)! Чаооо! Хубава съботна вечер! 



 Рецептата е от тук!


4 коментара:

  1. Наливай виното в чашите... пристигаме :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ванче, аз не искам вино, само едно парченце от тая вкусотийка.
    Чудесно предложение.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Кате!
      Ааа, че то парченцето задължително с чашка винце върви :), имаш и двете!
      Поздрави и спорна нова седмица, мила!

      Изтриване