13.02.2019 г.

Солена бутер торта сърце - Sfogliata con prosciutto crudo

   

Много бързо и с малко продукти предястие!
Продукти:
2 правоъгълни листа бутер тесто
150 гр. прошуто крудо



Върху хартия за печене разстелете единия лист бутер тесто. Покрийте го с тънки резени прошуто крудо.  Отгоре сложете другия лист бутер. Нарежете ленти с ширина 1 см. Застелете тавата на печката с лист хартия за печене. Усучете лентите на спирали и ги подредете в тавата във формата на сърце. За да ви е по-лесно направете първо едната половина, после по нея се ръководете за другата. Намажете лентите с прясно мляко. Изпечете бутер тортата в предварително загрята на 200 гр. фурна първо за 5 мин. след което намалете градусите на 170 гр. и довършете печенето до приятен загар! 
Да ви е сладко :)! Чаоооо! 


5 коментара:

  1. Честит празник, Ванюшка!! Прекрасна идея - съчетава и двата празника :)
    Приятно прекарване на деня с любимия човек и чаша хубаво вино! :*

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно за похапване по всяко време:)

    ОтговорИзтриване