8.02.2019 г.

Супа с манголд и картофи - Zuppa di bietola e patate


Вкусна супа, много далече по вкус  от нашите български, но пък цяла италианска, тосканска!  Негубеща от това, че няма застройка и не изглежда чак толкова привлекателно, заслужава да се опита! 


Продукти:
300 гр. манголд
2 картофа
1 морков
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 л. зеленчуков бульон
сол
зехтин
щипка черен пипер
шепа запечени бадеми

Нарежете моркова, лука и скилидките чесън на дребно. В тенджерка загрейте зехтин и запържете нарязаните зеленчуци. Налейте чашка бульон и сложете манголда нарязан на ситно. Оставете супата да поври около 5 мин. Овкусете със сол, щипка черен пипер и налейте останалия бульон. Добавете нарязаните на парчета картофи. Захлупете съда и оставете супата да ври до омекване на картофите. На сух тиган запечете шепа бадеми.  Готовата супа поднесете в купичка на дъното на която сте сложили препечен хляб поръсена с натрошените бадеми. 
Други варианти на супата са като замените картофите със зрял боб или нахут. Ползвам консерви в този случай. Или пък запържите до златисто заедно с лука и моркова тънки парченца бекон. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 
В блога може да прочетете още една вкусна рецепта с манголд:


3 коментара:

  1. Страхотна супа Ваня, правя подобна.Ще добавя и бадеми.Манголдът е много, много вкусен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      И в къщи го харесваме много, понякога го варя в подсолена вода, прецеждам! В тиган запържвам натрошена прясна наденичка, слагам манголда, подправям със скилидка чесън и оставям на котлона да се изпари хубаво водата. После го слагам за пълнеж на питки или върху пица! Много вкусно става🙂!
      Поздрави!

      Изтриване