След едно много вкусно гъбено фрикасе ви предлагам друго такова все от серията да си оближеш пръстите!
Продукти:
500 гр. телешко месо
2 с.л. брашно
1 морков
1 глава лук
стрък селъри
2 малки лукчета шалот
лимонов сок
черен пипер
зехтин
бучка краве масло
магданоз
Нарежете месото на големи хапки. Сложете го в тенджера със студена вода заедно с един морков, цяла глава лук и нарязан на парчета стрък целина. Добавете една равна супена лъжица сол. Сварете месото до омекване. Извадете го, а бульона прецедете. Нарежете лукчетата шалот на много ситно. В плитка тенджера налейте кафяна чашка зехтин и сложете бучка краве масло. Пуснете лука и добавете хапките месо. Налейте един черпак от бульона. Захлупете съда, задушете. Когато лука е омекнал (уверете се, че е така) добавете две супени лъжици брашно. Разбъркайте и налейте от бульона. Гответе фрикасето още около 15 мин. Ако се сгъсти много разредете с бульона. Готовото ястие подправете с щипка черен пипер, няколко капки лимонов сок. Поръсете с магданоз и сервирайте топло!
Да ви е сладко! :) Чаоооо!
Страхотно ястие, Ваня, поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Сонче!
ИзтриванеВкусно се получи 🙂!
Поздрави!
И телешко обичам и фрикасе обичам и тебе обичам :)
ОтговорИзтриванеОбичта е взаимна, сладкодумке! :)
Изтриване