Продукти:
3 яйца
100 гр. захар
75 гр. брашно
50 гр. какао
1 чаена лъжичка бакпулвер
за сиропа:
100 мл. сварено охладено кафе
1 с.л. захар
за крема:
200 мл. сметана
150 гр. сирене тип филаделфия
20 гр. шоколадови капки
В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до гладък крем. Пресейте брашното с какаото,бакпулвера и щипка сол. Добавете сухата смес на порции към яйчената. Хомогенизирайте добре продуктите. Застелете тава (тази на печката) с хартия за печене. Изсипете сместа, подравнете. Изпечете блата на 200 гр. з в предварително загрята фурна за 5-8 мин. Извадете изпечения блат и веднага обърнете върху кърпа. Отстранете хартията за печене и навийте заедно с кърпата на руло. Оставете да се охлади. Разбийте охладената сметана на твърд сняг. Прибавете към нея филаделфията и две-три супени лъжици пудра захар. Объркайте крема добре. Развийте рулото, сиропирайте с подсладеното кафе и щедро намажете с крем. Поръсете с шоколадовите капки. Завийте отново на руло. Измажете го с крем и поръсете с какао. Украсете по ваш вкус. Аз имах печени зърна кафе обвити в шоколад, които чудесно се вписаха във вкуса.
Да ви е сладко! :) Чаооо!
Идилия...
ОтговорИзтриване