Повечето от вас сигурно я знаят, аз сега откривам колко е вкусна! Запишете си рецептата и започвайте да кълцате лука!
Продукти:
500 гр. лук
100 мл. сметана
1 с.л. брашно
1 кафяна чашка зехтин
1 ч.л. балсамов оцет
50 мл. бяло вино
700 мл. зеленчуков бульон
щипка настъргано индийско орехче
150 гр. монтасио ( не намерих грюер)
стар хляб
Нарежете лука на полумесеци. Претрийте го с щипка сол. В тенджерка загрейте кафяна чашка зехтин. Сложете лука. Запържете за кратко, излейте бялото вино. Изчакайте няколко минутки да се изпари алкохола и посипете с брашно. Разбъркайте. Налейте около 700 мл. зеленчуков бульон. Добавете сметаната, овкусете с щипка индийско орехче. Захлупете съда и гответе супата около 25 мин. Препечете стария хляб. Изсипете супата в тава или в купички. Наредете отгоре хляба и поръсете обилно със сиренето. Запечете на 200 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 5 мин.
Вкусно! И Роберто яде! :) Чаоооо!
Откога искам да я направя :)
ОтговорИзтриванеТвоята изглежда чудесно с тези препечени филийки, Ив!
Благодаря, Дени! Даже гости посрещах с нея и не ме изложи!🙂
ИзтриванеХубава неделя!🙂
Ей, умори го Роби с тези супи :))) Да си призная и аз не съм я хапвала тази прехвалена лучена супа ... Още малко да захладнее и ще я пробвам с риск да си я ям сама :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки! <3
Нали го знаеш Роби, не е по супите, но тази му хареса, както и на мен! :)! А ти не чакай, ами побързай да я опиташ! Надявам се да ви хареса в къщи! :)
ИзтриванеПрегръдка и от мен!
Не съм правила тази супа Ваня, но знам рецептата.Явно е вкусна, беше много нашумяла в блоговете.Още малко да захладнее времето и супите редовно ще присъстват на трапезата във всеки български дом.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеСупата е вкусна, макар да е далече от българския вкус!
Поздрави с пожелание за спорна седмица!
Най-накрая лучена супа, която да изглежда нормално и лесно за приготвяне без разни там сложнотии и продукти дето ги нямам.Благодаря,Ване!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Светле! Надявам се да ти хареса, а ако и сложиш и кашкавал ще стане още по-хубава!
ИзтриванеПрегръдка!
Чудесна е супичката, Ваня! Чак ми се прияде през екрана! А с тези препечени филийки - разкош!!! Целувки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Сонче! Винаги си много мила!😘❤
ИзтриванеИвана, добре, че съм се натъпкала, (мда два пъти вечерях)че иначе супа щях да варя по нощите:)
ОтговорИзтриване