12.10.2019 г.

Мусака с печени червени чушки


Наречете го също запеканка, пак си е така вкусно! А печени червени чушки  я компания с яйца и сирене в разгара на есента кой не обича! 


Продукти:
10-12 бр. печени червени чушки
4 яйца
250 гр. сирене
1 с. л.  брашно
2 с.л. кисело мляко
щипка черен пипер 
щипка магданоз
1  голям домат
зехтин



Изпечете и обелете чушките. Нарежете ги на широки ленти. В купа счупете яйцете, натрошете сиренето, добавете две с.л. кисело мляко и една с.л. брашно, налейте кафяна чашка зехтин. Овкусете с щипка черен пипер и щипка магданоз. Изсипете един черпак от плънката на дъното на тавичка. Наредете ред чушки, отгоре изсипете черпак плънка и пак чушки. И така докато свършите продуктите. Най-отгоре наредете резени домати. Изпечете мусаката в предварително загрята на 180 гр. фурна до приятен загар. 
Да ви е сладко! :) Чаооо! 


3 коментара:

  1. Отлична идея!
    Благодаря от все сърце!
    Късмет!

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня,
    правя тази запеканка с печени червени пиперки капия и различна плънка - постна или месна.Правила съм плънка от ориз и зеленина, от яйца и сирене, от кайма и ориз, от коревонлодни зеленчуци и ориз.Става вкусно както и да се приготви.Обикновено зимата правя подобни ястия , защото тогава разполагам с печени пиперки от фризера.Твоята идея е подобна, много добре изглежда и знам,че е вкусно.
    Поздрави и усмихната, топла есен !

    ОтговорИзтриване