2.04.2020 г.

Мини руло от оризово брашно с нутела


Рулото е с много нежна консистенция, малко захар и без никаква мазнина. Рулото е малко, но достатъчно за 4 порции! 


Продукти:
35 гр. оризово брашно
25 гр. царевично нишесте
2 яйца
50 гр. кафява захар
2 с.л. макови семена
10 гр. бакпулвер
щипка настъргана лимонова кора
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. прясно или кисело мляко 
и още:
нутела
пудра захар  


В купа сложете яйцата и захарта и разбийте с миксер до гладък крем. Размесете оризовото брашно, нишестето и бакпулвера с щипка сол. Прибавете сухата смес към яйчения крем бъркайки с лъжица. Излейте прясното мляко и лимоновия сок. Добавете 2 с.л. макови семена и овкусете с щедра щипка настъргана лимонова кора. Хомогенизирайте добре продуктите. Застелете дъното на малка тавичка с хартия за печене. Изпечете блата на 180 гр. в предварително загрята фурна за 8-10 мин. Изпеченият блат обърнете върху кърпа и веднага навийте на руло. Оставете да се охлади, след което го развийте и намажете обилно с нутела. Завийте отново на руло и поръсете с пудра захар. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар