11.04.2020 г.

Морски дявол с каперси и див копър - Coda di rana pescatrice con capperi e finocchio selvatico


Морският дявол е страшно страшна, страшно вкусна дънна риба, която вирее в почти всички морета и океани, включително и Черно море! Месото на рибата е оприличавано на месото от опашката на омар, затова може да се каже, че морския дявол  е деликатес! Консумира се опашната част от рибата! 


Продукти:
2 бр. опашки от морски дявол 
2 с.л. каперси
100 гр. зелени маслини
стрък див копър
3-4 листа салвия
1 глава чесън
1 кафяна чашка розе или бяло вино
сол
зърна черен пипер
зехтин 



В тиган загрейте чашка зехтин. Сложете рибите и запържете от двете страни за по минута. Полейте веднага след това с виното. Овкусете със сол, пуснете в тигана няколко клонки див копър, листа салвия, маслините, зърна черен пипер  и каперсите.  Прибавете скилидки чесън. Захлупете съда и задушете за около 10 мин. Месото на рибата е деликатно и няма нужда от много готвене. Готовата риба наредете в чиния и полейте със струйка зехтин. Поднесете със салата по ваш вкус. 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар