25.04.2020 г.

Зеленчукова запеканка с моцарела и оризово брашно


Толкова вкусна се получи тази запеканка, че заслужено си спечели място в блога!  Опитайте! 


Продукти:
2 тиквички
1 морков
1 голяма глава лук
2 червени пиперки 
50 гр. настърган пармезан
1 моцарела
100 гр. оризово брашно
1 яйце
риган 
сол 
зехтин
черен пипер 


Нарежете всички зеленчуци на дребно. В тиган загрейте 1 кафяна чашка зехтин и пуснете зеленчуците. Посолете, овкусете с щипка черен пипер и риган, захлупете съда. Задушете до пълно омекване на зеленчука. В купа разбийте яйцето с щипка сол, добавете оризовото брашно и настъргания пармезан. Хомогенизирайте сместа и изсипете при охладенте зеленчуци. Застелете форма 18 см. с хартия за печене. Изсипете приготвената смес и изпечете запеканката за 25-30 мн. в загрята на 200 гр. фурна. Извадете формата от фурната, поръсете с настърганата моцарела и щипка риган, полейте със струйка зехтин и върнете отново във фурната. Запечете до приятен загар на моцарелата. 
 Много, много вкусна запеканка, да ви е сладко :)! 


3 коментара:

  1. Ох, Ванче! Приядох с тази запенка.
    Много е вкусна, лесна и бърза. Направиш е с кашкавал, защото нямах пармезан. И сложих две яйца и по малко оризово брашно, защото с това количество ми става като тесто, а може би така трябва. Все едно, често ще е правя, много ни хареса.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате!
      Важното е да ви е сладко :)
      Поздрави и хубав първи май, мила!

      Изтриване
  2. Ваня,
    чудесна и много лесна за приготвяне запеканка.Ще я изпробвам, много интересно и красиво предложение.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване