16.04.2020 г.

Равиоли от тиквички в доматен сос и бешамел - Zucchini ravioli


Продукти:
2 тиквички
100 гр. спанак
100 гр. рикота
2 жълтъка
200 гр. смлени домати
2-3 с.л. доматено пюре
3-4 с.л. бешамел
щипка черен пипер
щипка босилек
30 гр. настърган пармезан
сол
зехтин
скилидка чесън 


Изберете си две еднакви по големина тиквички. С белачката за картофи ги нарецете на тъбки, дълги ленти. Посолете и поръсете с щипка черен пипер. Оставете тиквичките за 30 мин. докато се овкусят. В тиган излейте смлените домати, прибавете размитото с малко вода доматено пюре. Овкусете с щипка сол, щипка захар, наситнена скилидка чесън и щипка черен пипер. Сварете доматения сос за 10 мин. след което го полейте с чашка зехтин и добавете щипка босилек.  В купа изсипете рикотата и бланширания спанак, добавете двата жълтъка, овкусете с щипка черен пипер и сол. 


Вземете две от лентите тиквички, подредете ги хоризонтално с леко застъпване, а върху тях на кръст в средата сложете други две ленти. В центъра поставете от спаначената плънка и затворете  лентите за да покриете плънката. Покрийте дъното на тава с доматен сос. Върху него сложете равиолите, полейте с останалия доматен сос и няколко с.л. бешамел. Поръсете с настърган пармезан. Изпечете ястието на 200 гр. за около 20 мин.
 Поднесете топло и да ви е сладко:)! Чаооо! 

Рецептата е адаптирана от тук!

2 коментара:

  1. Христос Воскресе !
    Ваня,
    честити и благословени Великденски празнични дни ! Чудесна е цялата серия от рецепти, които представяш.Но тази е хем лесна, хем много подходяща за бърза вечеря или обяд.Страхотно предложение !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване