14.04.2020 г.

Великденски мини пици с пармезан и ементал-Pizza di formaggio di Pasqua


Показвала съм ви вече тази пица със сирене във версия ''таткото на мъфините'', вижте я сега и в мини вариант! Тя се прави по Великден в италианския регион Марке! Пицата е  пръхкава и  много вкусна, прекрасно ухаеща на букет от сирена!  Рецептата е от тук


Продукти:
250-300 гр. брашно
50 гр. пекорино
70 гр. настърган пармезан
70 гр. ементал
2 яйца
10 гр. мая 
70 мл. зехтин
70 мл. прясно мляко
щипка сол
щипка черен пипер 


В купа пресейте брашното. Разтворете маята в затопленото прясно мляко. Излейте го при брашното, добавете двете яйца, настърганите пекорино и пармезан, щипка сол, щипка черен пипер. Излейте зехтина и замесете меко тесто. Когато тестото се хомогенизира добавете нарязания на кубчета ементал. Сложете тестото в купа, намажете със зехтин и покрийте купата с парче найлон и кърпа. Оставете на топло докато тестото удвои обема си. Може да изпечете една голяма пица както съм посочила тук или да използвате чашки за крем карамел и направите малки пици. Подмажете чашките с олио. Напълнете ги 3/4 от обема с тесто и оставете да втасат отново за около 30 мин. Изпечете пиците на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 25-30 мин. Готовите пици охладете на решетка! 
Да ви е сладко! Чаооо! 
                                                                                                                                                                               


2 коментара:

  1. Ванче, още малко и постите свършват, и тогава непременно ще пробвам пицата.
    Бъдетв здрави и се пазете
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване