23.01.2021 г.

Ябълкови бухтички с портокалов аромат - Frittelle di mele e arancia



Вече ги похвалих на едно друго място,  да кажа и тук, че по-вкусни бухтички не съм правила! С ябълки и любимия портокалов аромат, вярно пържени са, но не поемат много мазнина! Излязоха около 25 броя, ако ви се виждат малко удвоете дозата! Рецептата е от тук



Продукти:
200 гр. брашно
1 яйце
60 гр. захар
1 ябълка
1 портокал
8 гр. бакпулвер
щипка сол 
пудра захар за поръсване 


В купа сложете яйцето, добавете захарта и разбийте с вилица за 5-6 мин. Пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол. Прибавете го към разбитото яйце и налейте сока от един портокал. Ароматизирайте с настърганата портокалова кора.  Обелете и нарежете на малки кубчета ябъката. Добавете я към приготвената смес и хомогенизирайте добре продуктите! В тиган загрейте 150-200 мл. слънчогледово олио. В рецептата пише температурата на олиото да е 170 гр. На мен ми беше висока, затова намалих на 140 гр. С малка лъжичка вземете от сместа и пържете до приятен загар. Внимавайте да не останат сурови вътре. Готовите бухтички извадете на салфетка за да се отцеди излишната мазнина, но както казах и по-горе не поемат много от нея! 
Поръсете бухтичките с пудра захар примесена с една ванилия! 
Да ви е сладко :)! Чаоо! 
 


 

9 коментара:

  1. Чудни, чудни бухтички!
    Непременно ще ги направя и на нас да ни се усладят!
    Прегръдки! <3

    ОтговорИзтриване
  2. Станаха превъзходни 😋 Всичко, което съм направила от Вашите рецепти е вкусно. Благодаря ❤

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Тина!♥️
      На мен ми останаха две бухтички от вчера и тъкмо закусвам с тях, пак са хубави!🙂
      Хубав неделен ден!

      Изтриване
  3. Разкошни, разкошни! След две направени дози наведнъж, още ни се ядат! Благодаря от сърце за рецептата, Ваня🥰! Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Сонче! <3
      Целувки и за теб и се радвам, че ви подсладих деня! <3

      Изтриване
  4. Какво да кажа, преди мен са го казали. Чудни бухтички, Ванче! Обаче какво ще правим с кг...карай после ще му мислим.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте, рецептата е интересна, ще я пробвам. Може ли само да уточните колко мл е сокът? Ако е 60-70 мл не е ли малко течност за 200 г брашно, даже и с разбитото яйце?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте!
      Сокът е от един среден по големина портокал! Не съм го мерила, но ако Ви се струва, че брашното е много, намалете го!

      Изтриване