10.01.2021 г.

Свински черен дроб по венециански - Fegato alla veneziana


Продукти:
350-400 гр. свински черен дроб
3 глави кромид лук
100 мл. бяло вино
пресни листа салвия
50 гр. краве масло
2-3 с.л. зехтин
щипка черен пипер 



Нарежете черния дроб на дебели резани. Измийте ги и подсушете с кухненска салфетка. Нарежете лука на полумесеци и леко претрийте с щипка сол. В тиган разтопете кравето масло и излейте зехтина. Сложете лука, поръсете със ситно нарязаната салвия и захлупете съда. Задушете на слаб огън за 7-8 мин. след което добавете дебело нарязаните резани черен дроб. Полейте с вино и изчакайте да се изпари алкохола за няколко минути.  Поръсете с щипка черен пипер. Разбъркайте продуктите и захлупете съда. Гответе 10 мин. на умерен огън или докато ястието остане на мазнина. Дробът остава мек и много сочен! 


Сервирайте със салатка по ваш вкус!
 Картофено пюре, зелена салата, трушия, кисели краставички всичко му ходи, да ви е сладко :)! 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар