15.01.2021 г.

Руски сладкиш с грис и ябълки - Torta russa alle mele


Много, много вкусен сладкиш, сочен и ароматен! 


Продукти:

140 гр. фин пшеничен грис
120 гр. брашно
10 гр. бакпулвер
600 гр. настъргани ябълки (4 бр.)
20 гр. краве масло
160 гр. захар
170 мл. прясно мляко
1 ванилия
настъргана лимонова кора 
2-3 с.л. лимонов сок 



Настържете ябълките, полейте ги с 2-3 с.л. лимонов сок и поръсете с 80 гр. захар, ароматизирайте с настъргана лимонова кора. В купа смесете гриста и брашното с бакпулвера, останалата 80 гр. захар, ванилията и щипка сол. Затоплете прясното мляко с кравето масло. 


Застелете тава  (20 см.) с парче хартия за печене. Разделете сухата смес на 4 части. Падат се по около 82 гр. На дъното на тавата изсипете една част суха смес. Отгоре поръсете с настъргани ябълки, следва отново суха смес и пак ябълки. Получават се 4 реда суха смес, 3 реда настъргани ябълки.  Завършете сладкиша със суха смес. Полейте внимателно с прясното мляко с разтопеното краве масло. Изпечете сладкиша на 170 гр. в предваритело загрята фурна без вентилатор за около 45-50 мин. Поръсете го още топъл с пудра захар! 
Да ви е сладко! :) 


 



Няма коментари:

Публикуване на коментар