6.01.2021 г.

Бисквитена торта с лешници и шоколад - Torta biscottino senza cottura


Честита новата 2021 година! 
От сърце ви я пожелавам здрава, мирна и благословена! 
Надявам се да затихне и изчезне тревожноста с която преживяхме 2020 и отново да се срещнем и прегърнем с най-близките си! 
С първия пост в блога ще ви почерпя с бисквитена торта - лесна и много шоколадова! 
Живи и здрави всички именици днес! 


Продукти:
300 гр. бисквити тип закуска
130 гр. краве масло
120 гр. захар
60 гр. какао
200 мл. вода
100 гр. едро смляни лешници 
за шоколадовата заливка:
100 гр. черен шоколад
100 мл. сметана 


Излейте водата в тенджерка, добавете какаото, захарта и кравето масло. Кипнете сместа. В купа начупете на едро бисквитите. Сложете към тях смлените на едро лешници и залейте с какаовата смес. Хомогенизирайте добре продуктите. Застелете форма 18 см. с хартия за печене. Изсипете приготвената смес, подравнете. Приберете сладкиша в хладилник за 1 час. 


Начупете шоколада и го залейте със сметаната. Сложете съда на котлона и разтопете до гладка маса. Залейте тортата с шоколадовия ганаш, подравнете и приберете отново на студено. Готовата торта украсете по ваш вкус! 
Да ви е сладко и наздраве за Ивановците отново! :) 

Рецептата е адаптирана от тук!

 

6 коментара: