21.01.2021 г.

Талиатели с черен трюфел - Tagliatelle con tartufo nero


Както и друг път съм казвала трюфела или го обичаш или го мразиш! Знаейки, че го обичаме  един приятел ни подари 10 гр. черен трюфел преди няколко дни! Стигна ни за две чинии паста  за обяд и две с бъркани яйца за вечеря! 


Продукти за две порции:
250 гр. талиатели пресни 
1 малка наденичка
1 глава лук (малка)
50 мл. бяло вино
1 к.ч. зехтин 
щипка черен пипер
5 гр. черен трюфел 

Нарежете лука на много ситно. В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин и запържете наситнения лук за 5 мин. Добавете надробената наденичка, пържете докато смени цвета си и се позапържи след което полейте с бялото вино, след 1-2 мин. отстранете съда от котлона. В кипяща подсолена вода сварете пастата според указанията на опаковката. Прецедете и веднага прехвърлете в съда със запържената наденичка. Върнете на котлона, поразтръскайте за да се овкуси пастата за 1-2 мин. Разпределете в чинии, поръсете с щипка черен пипер и настържете трюфела върху пастата. Поднесете веднага! 
Да ви е сладко! :) Чаоооо! 



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар